27e april 2019 - Introkurs i salsa för killar/förare

Är du kille eller förare och är nyfiken på salsa? Då är du välkommen till Salsa Kulturförening Varbergs kostnadsfria introkurs i kubansk salsa. Vi vill ha fler förare, som killar oftast är, som dansar i våra lika arrangemang. Vi hoppas ni ska gilla att dansa samt gilla att umgås med oss som redan dansar.

OBS- rubriken är aningens missvisande. Är du kvinna och vill bli förare, vilket är relativt vanligt, är du också välkommen.

Björn Mellquist kommer att vara ledare och instruktör.

Kursen kommer att genomföras vid tre tillfällen:
Lördagen den 9e mars kl 12-13, IOGTs lokal, Prästgatan 27 Varberg
Lördagen 27e april kl 12-13, IOGTs lokal, Prästgatan 27 Varberg
Tillfälle 3 är inte bestämt ännu.

Anmälan till bjorn@lagtag.se, 0731–820033 eller via detta formulär.
Pris: 0 kr.

Välkommen.

2a, 16e, 23e maj 2019 - Introduktionskurs i Kizomba – med Ulrika och Vesna

För att fler ska få möjlighet att lära sig den härliga dansen Kizomba så anordnar Salsa Kulturförening Varberg en prova-på-kurs vid tre torsdagar i maj.

Kizomba är en pardans som kommer ifrån Angola. Dansen är känd för att dansas i en tät dansfattning och är smidig och sensuell.

Inga förkunskaper krävs. Vi börjar från grunden och utgår från att kursdeltagarna aldrig har dansat Kizomba. Vi går igenom grundstegen i Kizomba och tränar på taktkänslan. Vi lär oss också enklare turer, kroppshållning samt föra- och följa teknik.

Så här kan kizomba se ut (Yuotube).

Målet är att kursdeltagarna ska få tillräckliga kunskaper för att kunna variera grundsteg och enklare turer i dansen samt att kunna föra eller följa på ett behagligt sätt. Efter denna introduktion kommer du att ha med dig tillräckligt för att kunna börja socialdansa Kizomba.

Kursen omfattar tre torsdagar kl 19-21 i maj 2019 vid följande datum: 2 maj, 16 maj samt 23 maj. Kurstillfällena är inte fristående och kursavgiften omfattar alla tre tillfällena.

Lokal: ABF Varberg Brunnsbergsvägen 5.

Kursledare: Vesna Kesar och Ulrika Adamsson.

Kostnad för kurs: 450 kr (3 tillfällen á 2 timmar)

Anmälan senast fredag 19 april. Anmälan är bindande efter det att anmälningstiden har utgått. Du får besked dagarna efter om kursens genomförande vilket beror på antalet anmälda deltagare.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan på denna länk.

Välkommen.

4e maj 2019 - Workshop i dominikansk bachata – med Sanna från Latin Feet

Bachata är en pardans och finns i olika stilar. Ursprunget finns i Dominikanska republiken och detta original kallas dominikansk bachata.

Denna stil har sitt fokus på fotteknik och handlar om att lyssna på musiken. Den skiljer sig från bachata sensual och är inte så sensuell. Därför är det en dans där man inte behöver dansa nära varandra. Följaren kan själv bestämma sina steg och behöver inte nödvändigtvis följa föraren mer än i den riktning denna leder. Detta gör dominikansk bachata mer fri än andra pardanser och man kan njuta av den andra dansarens kreativitet i högre grad.

Denna workshop leds av duktiga Sanna Bergström från Latin Feet i Göteborg. Välkommen till Salsa Kulturförening Varberg Sanna.

Tid: lördag 4e maj kl 1300-1630. Workshopen kommer innehålla en kortare paus ungefär vid halva tiden.

Plats: Vi är på ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.

Nivå nybörjare.

Avgift: 350:- + ev. medlemsavgift på 100 kr. I avgiften ingår fika och ’mellanmål’ under vår paus.

Anmälan omgående, senast den 27e april. Anmälan är bindande efter det att anmälningstiden har utgått. Du får besked dagarna efter om workshopens genomförande vilket beror på antalet anmälda deltagare.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan på denna länk.

Välkommen.

25e maj 2019 - Grillpicknick och salsafest

Ät, dansa och umgås på vår salsafest med grillknytis!
 
Vi står för grillmöjligheter, kaffe & kaka samt massvis av härlig musik! Du tar med egen mat & dryck, något att äta på/med samt ditt bästa humör!

Grillarna är tänd mellan 18 och 20. Och sen är festen igång! Ta med dina vänner, din familj eller andra danssugna människor!

OBS - NYTT STÄLLE. Astrid på Skäret. Kör mot Getterön, strax innan flygfältet, kär till vänster, och kör till vägen tar slut. Se denna karta.

Under kvällen kommer det att spelas en mix av salsa, kizomba, bachata, merengue mm av DJ Guillermo Gutierrez Relé.

Anmäl gärna ditt intresse på Facebookeventet så att vi vet, på ett ungefär, hur många vi blir.
 
Alla är välkomna!
 
PS – bilden är från förra årets grillfest. Självklart hoppas vi på samma strålande sol och värme som förra året. Här är hela härliga dansfilmen från förra året.

Välkommen.

Onsdag 4e september 2019 - Kursstart i kubansk salsa för nybörjare ht 2019. --- 16 anmälda och plats för några till.

Lär dig dansa SALSA - en av världens populäraste pardanser

Salsa kulturförening Varberg och Salsakurs.se håller denna introduktions- och nybörjarkurs tillsammans. Lollo Fagerlind (Salsa kulturförening Varberg) och Guillermo Gutierrez Relé (från Kuba, Varberg och Salsakurs.se) är dina danslärare. Båda är väl kända i Varberg och mycket duktiga dansare.

Efter kursen kommer du känna dig trygg på dansgolvet. På kursen får du lära dig rytm, takt och basturer.

INGA förkunskaper krävs. Alla dansar med alla.

När?
Åtta onsdagar mellan 4/9-23/10, kl 19:15-20:45
Summa tolv timmar uppdelat på åtta tillfällen

Var?
ABF, Brunnsbergsv. 5, Varberg

Pris?
1200 kr/deltagare. Vid paranmälan ges 200 kr rabatt per par.

Anmälan
Via detta Google-formulär.

Se också information på Facebook.

Uppdaterad information 20190825 - vi har tillräckligt många anmälda för att genomföra kursen, tack, men det finns fortfarande plats för par och förare. Ladda ner detta reklamblad och sprid gärna budskapet på din arbetsplats och bland dina vänner. Kursbekräftelse till redan anmälda har gått ut 20190825.

Bienvenidos a bailar y gozar a lo cubano!

Arrangörer: Salsa kulturförening Varberg & Salsakurs.se

Välkommen.

Lördag 21a september 2019 - Workshop i Son med Yassel från Yassballet i Göteborg

Son är en del av ursprunget till salsa. Son är en elegant och stilig dans som från början kommer från östra Kuba. Ett fint exempel på son kan du i detta Youtube-klipp.

På kvällen blir det son-fest på Hotell Havanna med dans till son och salsa. Kom uppklädd. Se nedan.

Tid: lördag 21e sep kl 1300-1630. Workshopen kommer innehålla en kortare paus ungefär vid halva tiden.

Plats: OBS NY PLATS: Friskis & Svettis, Birger Svenssons väg 16 E, 432 40 Varberg. Telefon: 0340 - 67 62 62

Nivå: vi börjar på nybörjarnivå och jobbar oss framåt med utgångspunkt från gruppens nivå. Det är nödvändigt att du dansat salsa på minst forts 1-nivå för att kunna tillgodogöra dig kursen samt med hänsyn till övriga deltagare.

Avgift: 400:- + ev. medlemsavgift på 100 kr. I avgiften ingår fika och ’mellanmål’ under vår paus.

Anmälan senast den 14e september. Anmälan är bindande efter det att anmälningstiden har utgått. Du får besked dagarna efter om workshopens genomförande vilket beror på antalet anmälda deltagare.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan på denna länk.

På kvällen har vi fest på Hotell Havanna med middag och dans till son och salsa. Kom uppklädd. Se nedan.

Välkommen.

Carlos Rafael Gonzalez & Marie-Line - Show de Son Cubano - Voyage Cuba avril 2015 Carlos Rafael Gonzalez & Marie-Line - Show de Son Cubano - Voyage Cuba avril 2015

Lördag 21a september 2019 - Son-fest på Hotell Havanna i Varberg. Med kubansk middag för de som vill.

Vi toppar son-workshopen (se ovan) med en härlig uppklädd son-fest på Hotell Havanna.

Salsa-afterwork som vanligtvis sker på fredagar är idag flyttad till lördag. Kl 1700-1830 pågår salsaintro med Guillermo Gutierrez - DJ Rele. Sista halvtimmen med mer fokus på son.

Kl 1830 börjar socialdansen och förstås är det DJ Rele som fortsätter spela. Och denna gång är han laddad med extra många son-låtar. Ett fint exempel på son kan du i detta Youtube-klipp. Under kvällen kommer också salsa spelas och säkert också några bachata- och kizombalåtar.

Kom gärna son-elegant. För förare är tipset en tjusig sommarhatt med extra stilig skjorta och vida lediga byxor. Eller varför inte en vit
linnekostym!  Följare uppmanas till likaledes son-elegans. Sommarklänning eller annat snitt som för oss i tanken till Kuba. Ni bestämmer naturligtvis själva vad som passar er. Inspireras av bilden.

Och de som vill äter en kubansk middag på Hotell Havanna. De erbjuder en tre rätters middag för salsadansare till rabatterat pris 525:-. Bokas i förväg, rabattkod "salsa"(kräver föranmälan) på telefonnummer 0340 – 100 50. Middagen betalas på plats direkt till Hotell Havanna. 

Och vill du boka även hotellrum så är numret också 0340 – 100 50.

Deltagande endast på socialdansen kräver ingen anmälan.

Välkommen.

Kizombakurs. Introduktion på fortsättningsnivå.
4 tillfällen 30e sep - 21a okt 2019 


För att vi ska bli fler som dansar kizomba så anordnar Salsa Kulturförening Varberg en introduktion på fortsättningsnivå i denna härliga dans. Introduktion på fortsättningsnivå innebär att vi vid första kurstillfället repeterar kizombans grundsteg och vid nästkommande tre tillfällen går vidare med enklare turer.

Kizomba är en pardans som kommer ifrån Angola. Dansen är känd för att dansas i en tät dansfattning och är smidig och sensuell.
Så här kan kizomba se ut: https://youtu.be/dm_TzKprOls

Då kursen vänder sig till både nybörjare och till de som redan provat på kizomba kommer vi innan kursstart att skicka ut en eller flera filmer som kan användas som förberedelsematerial vilket går att öva på enskilt hemma. 

Målet med kursen är att kursdeltagarna ska få tillräckliga kunskaper för att kunna variera grundsteg och enklare turer i dansen samt att kunna föra eller följa på ett behagligt sätt. Efter denna introduktion på fortsättningsnivå kommer du att ha med dig tillräckliga kunskaper för att socialdansa kizomba.

Omfattning: Fyra måndagar kl 19:45-21:15, summa 6 timmar.  Efter varje kurstillfälle finns det möjlighet till en mini-praktika 21:15-21:45 där kursdeltagarna övar fritt, summa 2 timmar.

När: 30 sept, 7 okt, 14 okt samt 21 okt.

Lokal: ABF, Varberg Brunnsbergsvägen 5.

Kursledare: Vesna Kesar och Ulrika Adamsson.

Pris: 450 kr (4 tillfällen á 1,5 timmar)

OBS OBS OBS Kurstillfällena är inte fristående och kursavgiften omfattar alla fyra tillfällena.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan via denna länk

Välkommen.

Lördag 26e oktober 2019 - Styling i salsa för förare och följare 

Kom till styling-workshop i salsa med duktiga Gustaf Zetterström respektive

Lexis Hernández, båda från Halmstad.

Vi börjar med separata pass för förare (Gustaf) respektive följare (Lexis) för att i slutet av workshopen tillsammans, förare och följare, öva på den styling som Gustaf och Lexis nyss lärt oss.

Grunden för styling är känsla för rytm och musikalitet. Vi översätter musiken till rörelse. Styling kan därför vara både lekfullhet och koreografiska rörelsescheman.

Tid: lördag 26e oktober kl 1400-1700. Workshopen kommer innehålla en kortare paus ungefär vid halva tiden. Efter kl 1700 finns det möjlighet att stanna kvar i lokalen en timme efteråt för att under socialdansformer öva ytterligare.

Plats: Vi är på ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.

Nivå: du har sannolikt dansat salsa på minst forts 1-nivå samt en del socialdans. Det är viktigt att du är bekväm med salsans grunder och har bra kontroll i grundstegen. Fråga gärna någon i styrelsen om du är osäker. Vi förbehåller oss rätten att avboka deltagare som vi bedömer inte kan tillgodogöra sig kursen samt med hänsyn till övriga deltagare. 

Avgift: 350:- + ev. medlemsavgift på 100 kr. I avgiften ingår fika och ’mellanmål’ under vår paus.

Anmälan senast den 19e oktober. Anmälan är bindande efter det att anmälningstiden har utgått. Du får besked dagarna efter om workshopens genomförande vilket beror på antalet anmälda deltagare.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. Men vid detta tillfälle är det ändock inte lika kritiskt som vid andra tillfällen eftersom det också är enskild dans. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan på denna länk.

Välkommen.

Onsdag 6e november 2019 - Kursstart i kubansk salsa fortsättning 2019.

Lär dig mera SALSA - en av världens populäraste pardanser

Salsa kulturförening Varberg och Salsakurs.se genomför för närvarande en introduktions- och nybörjarkurs tillsammans. Vad faller sig inte mer naturligt än att fortsätta med en fortsättningskurs. Intresset finns och kursen genomförs med minst tolv betalande deltagare samt med någorlunda jämn fördelning mellan förare och följare. Vid behov hoppas vi kunna sätta in några extraförare eller extraföljare.

Lärare blir Louise Carlsson (Salsa kulturförening Varberg) och Guillermo Gutierrez Relé (från Kuba, Varberg och Salsakurs.se). Båda är väl kända i Varberg och mycket duktiga dansare.

Efter kursen kommer du känna dig än mer trygg på dansgolvet. På kursen får du lära dig rytm, takt samt bas- och mer avancerade turer. Dina förkunskaper är motsvarande en nybörjarkurs.
 

Vi strävar efter jämna par i den här kursen, så anmäler du dig utan danspartner hamnar du på en väntelista tills vi hittar en danspartner åt dig.

ANMÄL DIG SENAST onsdag 30/10.

När?
Åtta onsdagar mellan 6/11-11/12, kl 19:15-21:15
Summa tolv timmar uppdelat på sex tillfällen

Var?
ABF, Brunnsbergsv. 5, Varberg

Pris?
1200 kr/deltagare. Vid paranmälan ges 200 kr rabatt per par.

Anmälan:
Via detta Google-formulär.

Se också information på Facebook.

Sprid gärna informationen bland dina bekanta, både manän och kvinnor, så att vi blir riktigt många på kursen.

Bienvenidos a bailar y gozar a lo cubano!

Arrangörer: Salsa kulturförening Varberg & Salsakurs.se

Välkommen.

Lördag 9e november 2019 - Workshop i dominikansk bachata 

Bachata är en pardans och finns i olika stilar. Ursprunget finns i Dominikanska republiken och detta original kallas dominikansk bachata.

Denna stil har sitt fokus på fotteknik och handlar om att lyssna på musiken. Den skiljer sig från bachata sensual och är inte så sensuell. Därför är det en dans där man inte behöver dansa nära varandra. Följaren kan själv bestämma sina steg och behöver inte nödvändigtvis följa föraren mer än i den riktning denna leder. Detta gör dominikansk bachata mer fri än andra pardanser och man kan njuta av den andra dansarens kreativitet i högre grad.

Denna workshop leds av duktiga Nicolina Donvin från Dancin Dreams i Göteborg. 

Tid: lördag 9e november kl 1300-1630. Workshopen kommer innehålla en kortare paus ungefär vid halva tiden.

Plats: Vi är på ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.

Nivå nybörjare.

Avgift: 350:- + ev. medlemsavgift på 100 kr. I avgiften ingår fika och ’mellanmål’ under vår paus.

Anmälan omgående, senast den 2a november. Anmälan är bindande efter det att anmälningstiden har utgått. Du får besked dagarna efter om workshopens genomförande vilket beror på antalet anmälda deltagare.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan på denna länk.

Välkommen.

Fredag 13e december 2019 - Salsa julfest på Folkets Hus i Varberg

Årets fest. Kom och dansa in julen med oss på självaste luciadagen. Kanske dyker det upp en lucia även i år. Kanske inte. Men kul ska vi ha. Och dansa mycket förstås.

Vi har bokat livebandet Sonando. Sonando kommer att spela under första delen av kvällen.  De är ett Göteborgsbaserat band som spelar salsa, cumbia, cha cha och bolero. De sex medlemmarna kommer från både Latinamerika och Sverige och sättningen består av sång, piano, bas, blåssektion och rytmsektion. Sång/rytm: Ivan Bernal, trumpet: Monica Plåt, sax: Elin Dybjer, piano: Sami Löfgren, bas: Denis Sandino, timbales: Rolando Ardiles, congas: Noel Torres. Läs mer om Sonando på Facebook

Och lyssna på dem på Youtube:
https://youtu.be/GR6cfYdQQpk
https://youtu.be/d8VONfEI2_I
https://youtu.be/SO99UPtyNxA
https://youtu.be/hKchxYHeN8o
https://youtu.be/Lx5OF9WL6RY

Före, och i paus och fram till sista dansen spelar DJ Rele förstås. Salsa förstås, bachata och kizomba. Kanske blir det någon son också så att Björn och Christer blir glada ;-).

Vi bjuder på glögg, pepparkakor, julgodis och snacks. Bar finns för de som vill köpa öl, vin eller alkoholfritt.

Entre för medlemmar: 100 kr före kl 2000. 150 kr efter kl 2000.
Entre för icke-medlemmar: 201 kr före kl 2000. 251 kr efter kl 2000.
Medlemskap för 2020 kan lösas i dörren eller lösas redan nu på denna länk. Pris: 100 kr. 

Drop in. Ingen föranmälan krävs för att delta.

Tid: 1930-0100.

Plats:
Folkets Hus, Magasinsgatan 17, Varberg. Karta.

Eventet finns också på Facebook på denna länk.

Välkommen.

DANSA UT JULEN. DANSA IN DET NYA ÅRET
Fredag 27e december 2019 - på Stadshotellet i Varberg

Vi i Salsa Kulturförening är så danssugna att vi inte kan hålla oss till 2020.

Lyckan är med oss: vi har bokat en drömdanslokal på fantastiska och stämningsfulla Varbergs Stadshotell. Det stället är nytt för oss och vi vill förstås gärna prova nya dansgolv.

Med andra ord, kom och dansa ut julen. Och dansa in det nya året med oss fredagen den 27/12 kl 19 till 24.

DJ Rele står för musiken. Vi alla står för: fest, flärd, flams och dans. Bubbelvatten flyter fritt, andra bubblor finns att köpa i baren. 

Vi kommer att be om entré om 40 kr per person för att täcka kostnader för lokal och DJ.

Se också information på Facebook.

PS - lokalen är på vån 2 på Stadshotellet och kallas Apelviken. Läs mer här.

Välkommen.

Lördag 18e januari 2020 - Workshop Rueda nybörjare samt Rueda fortsättning

Kubanska Guillermo från Salsakurs.se håller dessa rueda-workshops . Eller Rueda de Casino som det 'officiellt' kallas. Rueda betyder hjul och är en ringdans där turer och partnerbyte sker ständigt och synkroniserat på basis av en ropare. När ruedan 'flyter på' och alla är synkade ger det en euforisk känsla. Men detta kräver förutom kunskaper i salsa även kunskaper i räkning och spanska. Läs gärna mer på Wikipedia


Rueda för nybörjare kl 1000-1230.
För att kunna tillgodogöra dig workshopen samt med hänsyn till övriga deltagare bör du gått minst salsa nybörjarkurs samt behärska salsans grundrytmer. Fråga gärna innan om du är osäker. Kontakta någon i styrelsen eller mejla info@salsameravarberg.se. Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till deltagare.


Pris: 300:- + ev. medlemsavgift på 100 kr. Är du inte redan medlem så löser du detta på denna länk.

Anmälan, klicka här UPPDATERING 12e januari - vi tar fortfarande emot anmälan av enstaka förare samt par.

Vi lämnar besked om workshopens genomförande senast en vecka innan (det är dock väldigt sällan vi ställer in). Anmälan är bindande efter den 4e januari.  Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Workshopen innehåller en kortare paus ungefär vid halva tiden. Ta gärna med vatten och frukt för energipåfyllnad under workshopen.

Plats: ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.

Eventet på Facebook.

Under våra workshops förekommer att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi att fånga dig på bild.


Rueda fortsättningsnivå kl 1330-1600
För att kunna tillgodogöra dig workshopen samt med hänsyn till övriga deltagare bör du gått minst salsa fortsättningskurs, socialdansat kubansk salsa flera gånger social samt behärska salsans grundrytmer väl. Fråga gärna innan om du är osäker. Kontakta någon i styrelsen eller mejla info@salsameravarberg.se. Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till deltagare.

Pris: 300:- + ev. medlemsavgift på 100 kr.

Anmälan, klicka här UPPDATERING 12e januari - vi tar endast emot anmälan av par.

Vi lämnar besked om workshopens genomförande senast en vecka innan (det är dock väldigt sällan vi ställer in). Anmälan är bindande efter den 4e januari.  Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Workshopen innehåller en kortare paus ungefär vid halva tiden. Ta gärna med vatten och frukt för energipåfyllnad under workshopen.

Plats: ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.

Eventet på Facebook.

Under våra workshops förekommer att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi att fånga dig på bild.

Välkommen.

Fredag 24e januari 2020 - Salsa After-work på Hotell Havanna i Varberg

Afterwork-salsa på Hotell Havanna sista fredagen varje månad (med något undantag). I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 17:00-18:30 gratis introduktionskurs i kubansk salsa av Louise och Guillermo. Kl 18:30-22:00 socialdans med salsa, bachata och kizomba med DJ Rele.

Vill du äta innan? Boka bord på Hotell Havanna här.

Se också information på Facebook.

I våra socialdanstillfällen förekommer det att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi självklart att fånga dig på bild.

Välkommen.

25e januari 2020 - Workshop i dominikansk bachata - nybörjare + forts1

Bachata är en pardans och finns i olika stilar. Ursprunget finns i Dominikanska republiken och detta original kallas dominikansk bachata.

Denna stil har sitt fokus på fotteknik och handlar om att lyssna på musiken. Den skiljer sig från bachata sensual och är inte så sensuell. Därför är det en dans där man inte behöver dansa nära varandra. Följaren kan själv bestämma sina steg och behöver inte nödvändigtvis följa föraren mer än i den riktning denna leder. Detta gör dominikansk bachata mer fri än andra pardanser och man kan njuta av den andra dansarens kreativitet i högre grad.

Denna workshop leds av duktiga Nicolina Donvin från Dancing Dreams i Göteborg som också hade en workshop den 9e november. Denna workshop kommer tar vid där den förra slutade. Vi repeterar från nybörjarnivå och går sedan vidare till fortsättningsnivå. Därför passar denna workshop både dig som är ny i dominikanske bachata samt du som gick workshopen i november.  

Tid: lördag 25e januari kl 1300-1630. Workshopen kommer innehålla en kortare paus ungefär vid halva tiden.

Plats: Vi är på ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.

Nivå nybörjare och fortsättning 1.

Avgift: 350:- + ev. medlemsavgift på 100 kr. I avgiften ingår fika och ’mellanmål’ under vår paus.

Anmälan är bindande efter 17e januari. Information och betalningsuppgifter kommer snarast därefter. Vi brukar i stort sett alltid få tillräckligt många anmälningar så räkna med att workshopen blir av. Om workshopen ställs in så återbetalas inbetalda workshopavgifter.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Under våra workshops förekommer att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi att fånga dig på bild.

Anmälan, klicka här.

Medlemsanmälan på denna länk.

Evenemanget på Facebook.

Välkommen.

Söndag 26e januari 2020 - Prova-på-salsa - GRATIS

Kom själv eller ta med dina kompisar, släktingar eller andra som under två timmar GRATIS vill prova på kubansk salsa tillsammans med instruktörer och dansare från Salsa Kulturförening Varberg. Det behövs inga förkunskaper och vi utgår ifrån att alla är nybörjare. Under kursen lär du dig några av salsans grundsteg och enklare turer.

Till detta engångstillfälle uppmuntrar vi våra medlemmar som redan dansar salsa att komma eftersom vi tror att det är bra att nybörjare inte dansar med en annan nybörjare hela tiden utan också får möjlighet att dansa med någon erfaren.

En annan fördel med att många redan erfarna dansare är på plats är att vi alla får möjlighet att lära känna nya spännande personer. Vår förhoppning är att vi tillsammans får en rolig och inspirerande eftermiddag med nya bekantskaper och att intresset för salsa väcks hos de som tidigare inte dansat! 

Om man får mersmak så finns det möjlighet att anmäla sig till nybörjarkursen som börjar i februari (se nedan).

För att vi ska kunna uppskatta hur många vi blir är vi tacksamma för din anmälan via detta Googleformulär.

Plats: Vi finns i IOGTs lokal, Prästgatan 27 Varberg.

Tid: söndag 26e januari ‪kl. Kurs kl 13:00 – 15.‬00. Möjlighet till fri träning och övning av nya kunskaper kl 15-15:30.

Fika till självkostnadspris.

Gratis entré för samtliga.

Evenemanget finns också på Facebook.

Arrangörsansvariga: Ulrika och Niklas. Vill du hjälpa till hör av dig till Ulrika 0708 - 27 52 72 eller Niklas 0733-90 40 79.  

I våra socialdanstillfällen förekommer det att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi självklart att fånga dig på bild.

Välkommen.

Onsdag 5e februari 2020 - Kursstart i kubansk salsa för nybörjare.

---
VIKTIG INFORMATION
Kurser och aktiviteter fr.o.m. fredag 13/3 t.o.m. torsdag 26/3 är INSTÄLLDA på pga coronaviruset. Dans innebär med nödvändighet närhet och därför är det (tråkigt nog) bäst att avstå dans för närvarande.

Därför har styrelsen i Salsa Kulturförening Varberg tagit beslutet att ställa in två kommande kurstillfällen i salsa nybörjare samt salsacaféet 21e mars. Hur aktiviteter påverkas därefter är ett senare beslut. De inställda kurstillfällena kommer att tas igen och läggas till i slutet av varje kurs istället.

Årsmötet hålls som planerat kl 11 den 21e mars i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27 (där vi har salsacaféet).

Vi hoppas på er förståelse! Vid frågor, ställ dom här eller hör av er till någon i styrelsen. Hälsningar från
Louise, Ulrika, Lollo, Björn, Niklas, Anna Maria och Ingela
---

Lär dig dansa SALSA - en av världens populäraste pardanser

ANMÄLAN STÄNGD FÖR FÖLJARE: VI TAR ENDAST EMOT PARANMÄLAN SAMT FÖRARANMÄLAN.

Salsa kulturförening Varberg och Salsakurs.se håller denna introduktions- och nybörjarkurs tillsammans. Louise Carlsson (Salsa kulturförening Varberg) och Guillermo Gutierrez Relé (från Kuba, Varberg och Salsakurs.se) är dina danslärare. Båda är väl kända i Varberg och mycket duktiga dansare.

Efter kursen kommer du känna dig trygg på dansgolvet. På kursen får du lära dig rytm, takt och basturer.

INGA förkunskaper krävs. Alla dansar med alla.

Vi uppmanar särskilt de som dansat följare tidigare att gå denna kurs för att också kunna dansa som förare.

När?
Åtta onsdagar mellan 5/2-1/4, kl 19:15-20:45 (uppehåll för sportlovsveckan v 8).
Summa tolv timmar uppdelat på åtta tillfällen

Var? ABF, Brunnsbergsv. 5, Varberg

Pris? 1200 kr/deltagare. 

Anmälan: Via detta Google-formulär.

Se också information på Facebook.

Bienvenidos a bailar y gozar a lo cubano!

Arrangörer: Salsa kulturförening Varberg & Salsakurs.se

Under våra kurser förekommer att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi att fånga dig på bild.

Välkommen.

Fredag 28e februari 2020 - Salsa After-work på Hotell Havanna i Varberg

Afterwork-salsa på Hotell Havanna sista fredagen varje månad (med något undantag). I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 17:00-18:30 gratis introduktionskurs i kubansk salsa av Louise och Guillermo. Kl 18:30-22:00 socialdans med salsa, bachata och kizomba med DJ Rele.

Vill du äta innan? Boka bordpå Hotell Havanna här.

Se också information på Facebook.

I våra socialdanstillfällen förekommer det att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi självklart att fånga dig på bild.

Välkommen.

Lördag 7e mars 2020 - Workshop i Son fortsättning med Yassell från Yassballet i Göteborg 

I september 2019 hade vi en mycket uppskattad son-workshop - och efterföljande uppklädd son-fest på Hotell Havanna  på kvällen . Nu vill göra om succén med  en fortsättningskurs och återigen en sonfest, med middag och övernattning för de som vill. Mer om kvällsaktiviteten nedan.

Son är en del av ursprunget till salsa. Son är en elegant och stilig dans som från början kommer från östra Kuba. Ett fint exempel på son kan du i detta Youtube-klipp.

Denna gång har vi en son-fortsättningskurs , återigen med fantastiska Yassell från Yassballet från Göteborg. 

Tid: lördag 7e mars kl 1300-1630. Workshopen kommer innehålla en kortare paus ungefär vid halva tiden.

Nivå: son-fortsättning 1. Det är nödvändigt att du dansat salsa på minst fortsättning 2-nivå för att kunna tillgodogöra dig kursen samt med hänsyn till övriga deltagare. Ett plus är om du känner igen contra tiempo-takten i son.  Sontakten bygger på en paus på 1, sen dansar man på 234, där man markerar 4an. Det är det som gör att det blir så härligt gung i dansen. Lyssna gärna på denna Spotify-spellista.

Avgift: 400:- + ev. medlemsavgift på 100 kr. I avgiften ingår fika och ’mellanmål’ under vår paus.

Plats: Friskis & Svettis.Adress: Birger Svenssons väg 16E, 432 40 Varberg. Telefon: 0340-67 62 62

Anmälan senast den 28e februari. Anmälan är bindande efter det att anmälningstiden har utgått. Du får besked dagarna efter om workshopens genomförande vilket beror på antalet anmälda deltagare (det är dock väldigt sällan vi ställer in).

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan på denna länk. OBS ANMÄLAN STÄNGD FÖR FÖLJARE. ANMÄLAN ÖPPEN FÖR FÖRARE SAMT PAR. 

Medlemsanmälan på denna länk.

Eventet finns också på Facebook.

På kvällen har vi fest på Hotell Havanna med middag och dans till son och salsa. Kom uppklädd. Se nedan.

Under våra workshops förekommer att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi att fånga dig på bild.

Välkommen.

Yoannis Tamayo Castillo dancing son with Miriam Rodriguez in 2004 Yoannis Tamayo Castillo dancing son with Miriam Rodriguez in 2004

Lördag 7e mars 2020 - Son-fest på Hotell Havanna i Varberg. Med kubansk middag för de som vill. 

Den 7e mars har vi ånyo en härlig uppklädd son-fest på Hotell Havanna. Vi hoppas förstås att de som varit med på workshopen son-fortsättning (se ovan) även vill vara med på kvällen. Och att de som var på vår sonfest i september 2019 kommer. 

Kl 19  är det kortintrokurs, först i salsa, sen i son. Det är Guillermo från Salsakurs.se som håller i denna.  Kl 20 börjar socialdansen och förstås är det DJ Rele som spelar mycket son - som också går att dansa salsa till om man så föredrar.  Vill du se hur son kan se ut i sin mest eleganta form? Klicka på bilden bredvid. Under kvällen kommer också salsa spelas och säkert också några bachata- och kizombalåtar.

Kom gärna son-elegant. För förare är tipset en charmig kubansk stråhatt, snitsig outfit eller varför inte en vit linnekostym.  Följare uppmanas till likaledes son-elegans och eller 'Kuba-lita' stil. Ni bestämmer naturligtvis själva vad som passar er. Inspireras av bilden.

Och de som vill äter en kubansk middag på Hotell Havanna. De erbjuder tre rätters karibisk special-middag, pris 525:- exklusive dryck. Föreningen har förbokat 20 platser. Är du intresserad av karibisk middag, hör av dig till Björn senast 1/3, på bjorn@lagtag.se. Middagen betalas sedan på plats direkt till Hotell Havanna. 

Hotell Havanna erbjuder rabatt på ordinarie hotellrumspriser vilket innebär 10% avdrag på ordinarie priserna (SEK); enkelrum 1545:-, minidubbel 2 pers 1645:- , dubbel 1845:-, enkelrum 1545:-, minidubbel 2 pers 1645:- , dubbel 1845:-. Hotellrum bokas direkt hos Havanna på 0340 – 100 50. Ange att du skall delta på föreningens son-fest.

Deltagande endast på socialdansen kräver ingen anmälan.

Evenemanget finns också på Facebook.

I våra socialdanstillfällen förekommer det att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi självklart att fånga dig på bild.

Välkommen.

En del av våra medlemmar som deltog i son-workshop i september 2019 En del av våra medlemmar som deltog i son-workshop i september 2019

Årsmöte lördag 21e mars 2020

Kl 11 - 12 hålls årsmöte i Salsa Kulturförening Varberg. Kallelse och årsmötesagenda kommer senare.

Välkommen att inkomma med motioner och eller valberedningsförslag till info@salsameravarberg.se

Plats. IOGTs lokal, Prästgatan 27 Varberg.

Som vanligt serverar vi god årsmötesfika.

Välkommen.

Workshop i afrodans med Mia Broman Roux
Söndag 6e september kl 1400-1630Detta är ett glädjefullt danspass med grund i den västafrikanska danskulturen. I västafrikansk dans finns allt från långsamma och graciösa rörelser till snabba och explosiva. När du dansar används hela kroppen, och du tränar koordination, styrka och kondition. Du dansar med fördel barfota.

Workshopen startar med uppvärmning för hela kroppen. Efter det övar vi och lär oss steg för att sedan sätta ihop en liten koreografi. Passet avslutas med stretching och avslappning.


Workshopen leds av Mia Broman Roux som har dansat västafrikansk dans i många år. Hon tagit kurser i Göteborg, USA och Senegal. De senaste åren har hon även dansat mycket salsa.

OBS: workshopen innehåller endast solodans och med begränsat antal deltagare för att kunna efterleva smittskyddsregler.

När: 6/9 kl 1400-1530. 

Pris: 200 kr/deltagare. Medlemskap i Salsa Kulturförening Varberg fordras. Avgiften ska vara betald senast 4e september annars tappar du din plats. Betala till Swish 123 115 90 11 eller BG 243-6012 och ange namn och 'afrodans-ws'.

Plats: Vi kommer att vara på ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg. Eller Friskis & Svettis. Uppdatering kommer.

Nivå: nybörjare.

Anmälan på denna länk. Anmälan är bindande efter den 28e augusti. Om vi inte nått till upp erforderligt antal anmälda kan workshopen komma att ställas in. Workshopen kommer att genomföras och det finns ytterligare plats för några fler.

I och med anmälan godkänner du att föreningen sparar dina uppgifter för kursadministration samt för utskick av nyhetsbrev (som du när som helst kan avanmäla dig ifrån). 

Samtliga deltagare måste vara medlemmar i Salsa Kulturförening Varberg. Medlemsanmälan på denna länk. Eller betala 100 kr till Swish 123 115 90 11, skriv 'Medlem', ditt namn samt din epostadress.

Under våra workshops förekommer att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi att fånga dig på bild.

Välkommen.

Workshops i salsastyling för följare -
nybörjar- och fortsättningsnivå
med Therese Sjödin från
SalsaCaramba i Halmstad

Söndagen 20e september - förmiddag och eftermiddag


Denna dag arrangerar vi två workshops i salsastyling för följare. På förmiddagen nybörjarnivå, på eftermiddagen fortsättningsnivå.

Ledare är härliga Therése Carambian Sjödin från SalsaCaramba Halmstad. Hon är glad och energisk. Hon leder kurser och utbildningar i salsa . Så här beskriver Therese sig själv: Dans är, för mig, en livskrydda i vardagen jag inte kan vara utan. Jag har dansat salsa i 15 år. Ladystyling ligger mig varmt om hjärtat då det är där den personliga stilen utvecklas och glädjen i dansen ökar. Så välkommen att komma och dansa med mig!


När: söndag 20e september.
Workshop 1 - följare, nybörjarnivå - 11.00- 12.30. 1,5 timmar. Pris 200 kr/deltagare.
Workshop 2 - följare, fortsättningsnivå - 13.30-15.30. 2 timmar. Pris 250 kr/deltagare.

OBS: workshoparna innehåller endast solodans och med begränsat antal deltagare för att kunna efterleva smittskyddsregler.

Pris:  200 kr resp 250 kr /deltagare/workshop. Medlemskap i Salsa Kulturförening Varberg fordras. Avgiften ska vara betald senast 17e september annars tappar du din plats. Betala till Swish 123 115 90 11 eller BG. 243-6012 och ange namn och 'salsastyling nybörjare' resp 'salsatyling fortsättning'. Anmälan är bindande efter den 17e september. 

Plats: Vi kommer att vara på ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg. Eller Friskis & Svettis. Uppdatering kommer.

Anmälan är öppen, anmäl dig omgående.
Workshop 1 - följare, nybörjarnivå - anmälan på denna länk
Workshop 2 - följare, fortsättningsnivå - anmälan på denna länk

Om vi inte nått till upp erforderligt antal anmälda kan arrangemanget komma att ställas in. Besked om detta kommer i så fall snarast efter den 17e september.

I och med anmälan godkänner du att föreningen sparar dina uppgifter för kursadministration samt för utskick av nyhetsbrev (som du när som helst kan avanmäla dig ifrån). 

Samtliga deltagare måste vara medlemmar i Salsa Kulturförening Varberg. Medlemsanmälan på denna länk. Eller betala 100 kr till Swish 123 115 90 11, skriv 'Medlem', ditt namn samt din epostadress.

Under våra workshops förekommer att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi att fånga dig på bild.

Välkommen.

Söndag 11e oktober.
Workshop i salsaton-styling för följare med Karin Johansson


Denna dag arrangerar vi en workshop i salsaton-styling för följare. Någon pardans i salsaton ingår INTE i upplägget.

Salsaton är en subgenre till reggaeton, det vill säga en blandning av salsa och reggaeton. Och reaggaeton är i sin tur en subgenre till hiphop. Det som dansat salsa förr kommer självklart känna igen men i salsaton är det ännu mer tyngdpunkt mot golvet samt mycket rörelse av rumpa och axlar. Musiken är modern och med tung bas.

Karin Johansson (också känd som Johanna Johansson) har vi inte träffat förr. Dans har alltid varit en viktig del av hennes liv. I över 20 år har hon fördjupat sig i olika stilar. Hon har en bred kunskap som sträcker sig över dansstilarna hiphop, salsa, jazz och tango. Hennes erfarenhet i salsa har vuxit fram under 15 år. Hon har deltagit flera dansgrupper, utbildats på Yassballet Escuela Cubana de Danza och rest till Kuba för att ta privatlektioner i salsa. Karin älskar att uppträda och har varit med i föreställningar i Europa och Sydamerika under de år hon bott i Spanien, Chile, Uruguay och England. För Karin är dans livsglädje och ett konstnärligt uttryckssätt. I denna workshop vill Karin sprida dansglädje och bredda deltagarnas rörelsemönster med fokus på salsaton och styling inom denna. På Facebook kan du läsa mer om Karin.


När, nivå och pris: 

  • Salsaton-styling för följare – fortsättning (kunskaper på fortsättningsnivå i salsa/ salsaton/latinomix/reggeaton eller dylikt)
    Söndag 11e oktober 11.30-13.30 (2 timmar)
    Pris: 250 kr/deltagare
    Anmälan senaste 7e oktober på denna länk
    Betalning senast 9e oktober


Plats: Vi kommer att vara på ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.

Avgiften ska vara betalas till swish 123 115 90 11 eller bankgiro 243-6012, ange namn och 'salsaton-följare'. Anmälan är bindande efter den 7e oktober. 

Om vi inte nått till upp erforderligt antal anmälda kan workshopen komma att ställas in. Besked om detta kommer i så fall snarast efter sista anmälningsdatum. UPPDATERING: workshopen kommer att genomföras.

I och med anmälan godkänner du att föreningen sparar dina uppgifter för kursadministration samt för utskick av nyhetsbrev (som du när som helst kan avanmäla dig ifrån). 

Samtliga deltagare måste vara medlemmar i Salsa Kulturförening Varberg. Medlemanmälan på denna länk. Eller betala 100 kr till Swish 123 115 90 11, skriv 'Medlem', ditt namn samt din epostadress.

Under våra workshops förekommer att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi att fånga dig på bild.

OBS - den tidigare planerade workshopen i salsatontyling för förare är inställd pga lågt intresse.

Välkommen.

En del av våra medlemmar som deltog i son-workshop i september 2019 En del av våra medlemmar som deltog i son-workshop i september 2019

Årsmöte torsdag 25e mars 2021

Välkommen till årsmöte torsdag 25e mars 2021
Kl 1830 till ca 1930 den 25e mars hålls årsmöte i Salsa Kulturförening Varberg.

Styrelsen i föreningen har lämnat in en motion om att stärka föreningens varumärke. Välkommen att lämna in en motion du också, eller ett valberedningsförslag, till info@salsameravarberg.se.

Plats. Digitalt möte i Teams. Länk: 
https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MmQ1N2IwNDktYjE2Ni00Mjc5LTg0MWYtMGUwOTYxNGIyYzM2%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22c6bb1856-4e98-4ae6-8393-f80333b71d95%22%2c%22Oid%22%3a%226a717ae1-6fb4-4bae-875c-f538b6cc6e12%22%7d

Dagordning
§ 1 Mötets öppnande.
§ 2 Val av mötesordförande och mötessekreterare.
§ 3 Val av två justeringsmän, tillika mötesfunktionärer.
§ 4 Fråga om kallelse skett i laga ordning.
§ 5 Godkännande av dagordning.
§ 6 Behandling av verksamhets- och kassaberättelse.
§ 7 Behandling av revisionsberättelse.
§ 8 Fråga om ansvarsfrihet för avgående styrelse.
§ 9 Val av styrelseposter: Ordförande, sekreterare, kassör, kontaktman, ledamöter och suppleanter.
§ 10 Val av revisorer och valberedning.
§ 11 Fastställande av medlemsavgift för kommande verksamhetsår.
§ 12 Behandling av styrelsens förslag samt stadgeenligt väckta motioner.
§ 13 Övriga frågor.
§ 14 Mötets avslutande.

Utdrag ur stadgarna:
5.10 Medlem äger rätt att genom motion väcka förslag. Sådan motion skall vara styrelsen tillhanda för beredning senast fyra (4) veckor före årsmöte.
7.1 Föreningens räkenskaper förs per kalenderår och skall jämte bokslut granskas av utsedda revisorer. Revisorerna avger revisionsberättelse senast på årsmöte.

I övrigt finns stadgarna i sin helhet på föreningens hemsida under 'Nice2Know'.

Valberedning: Marie Särnbäck/Styrelsen via Louise Carlsson 0703951051

Välkommen.

Fräscha upp din salsa - soloaktivitet lördag 14e augusti

Välkommen till en aktivitet där vi fräschar upp våra salsakunskaper. Det är många som dansat lite eller inte alls under en lång tid och då är detta tillfället att komma igång igen. Aktiviteten genomförs av föreningens egna dansstjärnor; Lollo, Louise och Anna Maria.

Vi dansar solo och utomhus vid Kurtinen i Varberg. Kurtinen ligger vid Ringvägen, mellan Bandholtzgatan och järnvägsbron.

Nybörjarnivå. Du behöver inte ha dansat mycket för att delta.

Föranmälan via denna länk. Maximalt antal deltagare är 20 personer.

Kostnadsfritt.

Tid: 15-16

Arrangörsansvariga: Lollo 0731-411 093, Louise 0703-951 051 och  Anna Maria 0729-712 129.

Finstilt 1: aktiviteten ställs in vid regn
Finstilt 2: aktiviteten ställs in om polisen inte ger tillstånd att nyttja allmän plats

Välkommen.

Rumba movements - forts 1 med Lexis Hernandez - lördag 28e augusti 2021 - OBS NY TID. NY PLATS.

Välkommen till workshop med duktiga Lexis Hernandez. Lexis är född på Kuba och utbildad på dansakademin. Hon har anlitats tidigare av föreningen och många har också mött henne i Göteborg där hon övertagit Yassels dansskola.

Denna workshop fokuserar på den traditionella kubanska rumban som finns i olika stilar med varierat tempo och dynamik. På dansgolvet syns rumban ofta inflätat i salsadansen. Det är ofta en lek mellan man och kvinna där man 'utbyter' rörelser. Det är mycket höftrörelser från sida till sida med torso upprätt. Grundmönstret är två snabba sidosteg och ett långsamt steg framåt. Rumbaklaven dvs rytmen, skiljer sig på tredje/femte takten från sonklaven (som används i salsan) och innebär ett skönt gung. Se denna Youtube-video om du vill veta mer.

Vi dansar solo dvs EJ PAR.

Tid: 13.30- 14.30

Plats: ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.

Nivå: Forts 1. Du bör ha dansat salsa mer än 2 år för att tillgodogöra dig workshopen.

Pris: 150 kr.

Anmälan via detta formulär. Maximalt antal deltagare är 20 personer. 

Arrangörsansvariga: Anna 0761-032016, Lollo 0731-411093 och Louise 0703-951 051.   

Välkommen.

Salsa footwork forts 2 med Lexis Hernandez - lördag 28e augusti 2021 OBS NY PLATS.

Välkommen till workshop med duktiga Lexis Hernandez. Lexis är född på Kuba och utbildad på dansakademin. Hon har anlitats tidigare av föreningen och många har också mött henne i Göteborg där hon övertagit Yassels dansskola.

Denna workshop fokuserar på footwork. Du kommer att bli duktigare på koreografi, rytm, steg och rörelse från höfter och nedåt.

Vi dansar solo dvs EJ PAR.

Tid: 11.30 - 12.30

Plats: ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.

Nivå: Forts 2, du bör ha dansat salsa mer än 2 år för att tillgodogöra dig workshopen.

Pris: 150 kr.

Anmälan via detta formulär. Maximalt antal deltagare är 20 personer. 

Arrangörsansvariga: Anna 0761-032016, Lollo 0731-411093 och Louise 0703-951 051.   

Välkommen.

Salsa footwork forts 1 med Lexis Hernandez - lördag 28e augusti 2021 - OBS NY PLATS.

Välkommen till workshop med duktiga Lexis Hernandez. Lexis är född på Kuba och utbildad på dansakademin. Hon har anlitats tidigare av föreningen och många har också mött henne i Göteborg där hon övertagit Yassels dansskola.

Denna workshop fokuserar på footwork i salsan. Du kommer att bli duktigare på koreografi, rytm, steg och rörelse från höfter och nedåt.

Vi dansar solo dvs EJ PAR. 

Tid: 10.00 - 11.00

Plats: ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.

Nivå: Forts 1, du bör ha dansat salsa 1-2 år för att tillgodogöra dig workshopen.

Pris: 150 kr.

Anmälan senast 20e augusti via detta formulär. Maximalt antal deltagare är 20 personer. 

Arrangörsansvariga: Anna 0761-032016 och Lollo 0731-411093.

Välkommen.

Salsacafé 9e oktober kl 14-17
 

Vi dansar och umgås som förr i  i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27, 1 trappa upp, i Varberg.

Det kommer att finnas kaffe, te, kaka och frukt att köpa.

Observera att vi startar en timme senare än förut.

VIKTIGT, aktiviteter kommer inte till av sig självt. Styrelsen önskar hjälp av tre medlemmar per gång för att vi ska kunna genomföra respektive salsacafé. Det som vi behöver hjälp med är bl a att möblera lokalen, fixa fika, diska, välkomna, ta betalt, städa och ställa i ordning efteråt. Får vi inte önskad hjälp, tre medlemmar per gång, blir vi tvungna att ställa in.

På denna länk kan du anmäla dig för att hjälpa till: 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe30ZH5ZvwaVB9AYk1uoNY__OmlWFrr2mgWv_iyeZQdZZMedQ/viewform?usp=sf_link

Styrelsen bidrar med samordning, inköp, spellista, musikanläggning med mera.

Har du ännu inte löst medlemskap så gör gärna det innan caféet, klicka här för att komma till medlemsformuläret.

OBS, smittskyddsreglerna har ändrats men det finns fortfarande anledning till försiktighet och ansvarstagande. Har man minsta symptom så stannar man hemma. Det kommer också finnas handsprit i lokalen.

Välkommen

Salsacafé 30e oktober kl 14-17
 

Vi dansar och umgås som förr i  i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27, 1 trappa upp, i Varberg.

Det kommer att finnas kaffe, te, kaka och frukt att köpa.

Observera att vi startar en timme senare än förut.

Medlemmar i föreningen som icke-medlemmar är välkomna. Men det är en fördel att vara medlem, t ex så slipper du betala entré till caféet. Vi förväntar oss att återkommande besökare är eller blir medlemmar. 

VIKTIGT, aktiviteter kommer inte till av sig självt. Styrelsen önskar hjälp av tre medlemmar per gång för att vi ska kunna genomföra respektive salsacafé. Det som vi behöver hjälp med är bl a att möblera lokalen, fixa fika, diska, välkomna, ta betalt, städa och ställa i ordning efteråt. Får vi inte önskad hjälp, tre medlemmar per gång, blir vi tvungna att ställa in.

UPPDATERING 12e okt: flera medlemmar har anmält sin hjälp och för närvarande behövs ingen utterligare hjälp. Tack till er medlemmar som hjälper till.

Styrelsen bidrar med samordning, inköp, spellista, musikanläggning med mera.

Har du ännu inte löst medlemskap så gör gärna det innan caféet, klicka här för att komma till medlemsformuläret.

OBS, smittskyddsreglerna har ändrats men det finns fortfarande anledning till försiktighet och ansvarstagande. Har man minsta symptom så stannar man hemma. Det kommer också finnas handsprit i lokalen.

Välkommen

Salsacafé 20e november kl 14-17
 

Vi dansar och umgås som förr i  i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27, 1 trappa upp, i Varberg.

Det kommer att finnas kaffe, te, kaka och frukt att köpa.

Observera att vi startar en timme senare än förut.

Medlemmar i föreningen som icke-medlemmar är välkomna. Men det är en fördel att vara medlem, t ex så slipper du betala entré till caféet. Vi förväntar oss att återkommande besökare är eller blir medlemmar. 

VIKTIGT, aktiviteter kommer inte till av sig självt. Styrelsen önskar hjälp av tre medlemmar per gång för att vi ska kunna genomföra respektive salsacafé. Det som vi behöver hjälp med är bl a att möblera lokalen, fixa fika, diska, välkomna, ta betalt, städa och ställa i ordning efteråt. Får vi inte önskad hjälp, tre medlemmar per gång, blir vi tvungna att ställa in.

UPPDATERING 12e okt: flera medlemmar har anmält sin hjälp och för närvarande behövs ingen utterligare hjälp. Tack till er medlemmar som hjälper till.

Styrelsen bidrar med samordning, inköp, spellista, musikanläggning med mera.

Har du ännu inte löst medlemskap så gör gärna det innan caféet, klicka här för att komma till medlemsformuläret.

OBS, smittskyddsreglerna har ändrats men det finns fortfarande anledning till försiktighet och ansvarstagande. Har man minsta symptom så stannar man hemma. Det kommer också finnas handsprit i lokalen.

Välkommen