Bli medlem

Du behöver vara medlem för att delta i föreningsaktiviteter såsom workshops, kurser, julfest mm. Dock för att vara med på salsacafé och salsa-afterwork behövs ej medlemskap. 

Anmälningsformulär för 2020 - gäller för föreningsaktiviter från och med 20191201.  

Vänligen fyll i samtliga uppgifter i formuläret. Medlemsavgiften på 100 kr ska samtidigt sättas in på BG 243-6012. Eller Swisha till 123 115 90 11. OBS: skriv ditt namn, mejladress samt vad du betalat för.

Som medlem i Salsa Kulturförening Varberg ger du ditt samtycke till att föreningen hanterar tillämpliga personuppgifter.

När du betalar medlemskap läggs du till som mottagare av vårt nyhetsbrev. Om du inte vill ha nyhetsbrevet kan du avprenumera.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut ungefär en gång per månad. Som prenumerant ger du samtycke till att Salsa Kulturförening Varberg hanterar tillämpliga personuppgifter.

Anmäl dig till nyhetsbrev

* denna uppgift måste lämnas

Tidigare nyhetsbrev

Nyhetsbrev 20200324

Salsa Kulturförening Varberg ställer in aktiviteter pga corona
Det är en tråkig rubrik att skriva men tyvärr tvingas vi ställa in kommande aktiviteter - enligt nedan.

Kurser och aktiviteter fr.o.m. onsdagen 25/3 t.o.m. torsdag 23/4 är INSTÄLLDA pga coronaviruset. Dans innebär med nödvändighet närhet och därför är det (tråkigt nog) bäst att avstå dans för närvarande.

Därför har styrelsen i Salsa Kulturförening Varberg tagit beslutet att ställa in kommande kurstillfällen i närtid i kursen salsa nybörjare, salsa-afterwork 27e mars, semba den 18e april samt fortsättningskursen i salsa som skulle startat efter påsk. Semba och fortsättningskursen hoppas vi kunna genomföra under hösten 2020.

Kanske, kanske inte, så är smittsituationen tillbaka i normalläge i slutet av april. För närvarande finns i kalendern salsa-aw 24e april, salsacafe 2a maj samt start av musikalitetskurs 5e maj. Därutöver hoppas vi kunna slutföra nybörjarkursen i salsa 29/4, 6/5 och 13/5. MEN, närmare information kommer efter påsk.

Vi hoppas på er förståelse! Vid frågor, ställ dom här eller hör av er till någon i den nya styrelsen.

Den nya styrelsen
I lördags på årsmötet återvaldes Louise (som sekreterare), Ulrika (som kassör), Björn (som ledamot), Lollo (som ledamot och kontaktperson), Anna Maria (som suppleant) samt Niklas (som ordförande). Ingrid Åkesson samt Eva Nilsson valdes in som suppleanter. Välkomna Ingrid och Eva. Hans Sandström återvaldes som revisor. Ingela avgick.

Angående valberedning beslutade årsmötet att utse lämplig eller lämpliga personer som har goda kontakter bland föreningens medlemmar. En utsedd finns redan men finns det någon mer som läser detta som också vill vara valberedare?

Den nya styrelsen möts på ett första ordinarie styrelsemöte på tisdag den 31e mars.

Hälsningar från
Louise, Ulrika, Lollo, Björn, Niklas, Anna Maria, Eva och Ingrid

Nyhetsbrev mars 2020 från Salsa Kulturförening Varberg

Hej. Hoppas alla mår bra trots pandemitider. Enligt vår vetskap är ingen medlem drabbad av coronaviruset. Hoppas det förblir så och att allas nära och kära också förblir friska.

Föreningen har med anledning av smittspridningsrisk valt att ställa tre arrangemang i närtid. Nybörjarkursen den 18e samt 25e mars är inställda. Vi förlänger kursen istället så ingen kommer att gå miste om något lektionstillfälle. Även salsacaféet den 21e mars är inställt. Vad som händer senare i mars och april bestäms vid senare tillfälle. Håll utkik på www.salsameravarberg.se samt på Facebook och Instagram för aktuell information. 

Under tiden får vi glädjas av minnen av härlig son-dans, dels workshopen med Yassel, dels son-festen på Hotell Havanna den 7e mars. Nybörjarkursen i salsa pågår också med många flitiga elever och rolig stämning.


De aktiviteter som är aktuella för närvarande är:
 
--------------------------

Årsmöte lördag 21e mars 2020
Kl 11 - 12 hålls årsmöte i Salsa Kulturförening Varberg. Plats. IOGTs lokal, Prästgatan 27 Varberg. Som vanligt serverar vi god årsmötesfika.

Stadgar och årsmötesagenda finns på föreningens webb.

-------------------------- 

Fredag 27e mars 2020 - Salsa After-work på Hotell Havanna i Varberg

Afterwork-salsa i samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havannahttps://www.hotellhavanna.se/startsida/.

Kl 17:00-18:30 gratis introduktionskurs i kubansk salsa av Louise och Guillermo. Kl 18:30-22:00 socialdans med salsa, bachata och kizomba med DJ Rele.

Vill du äta innan? Boka bord på Hotell Havanna här.
 
--------------------------

Musikalitetskurs med Gustaf Zetterström - start 16e april - 5 tillfällen

Gustaf har vi mött på killstyling hösten 2019. Han är mycket intresserad av musikalitet och musikens rötter. I denna kurs under Gustafs ledning dyker vi djupare ner i detta. Gustaf berättar, deltagare ställer frågor och gemensamt upptäcker vi tex skillnaden mellan son-claven och rumba-claven och hur detta påverkar dansen. 

Läs mer och anmälan på denna länk.
 
--------------------------

Workshop i semba - 18e april

Semba är en traditionell typ av musik och dans från Angola. Semba kommer från det enskilda Massemba, som betyder "en beröring av magen" - en av de mest igenkännliga och underhållande rörelserna i semba.

Kursen hålls av Yves Raymond som också håller semba- och kizombakurser på Adrianas Danshus i Göteborg. Yves är en omtyckt och pedagogisk lärare.

Läs mer och anmälan via denna länk.
 
--------------------------

Måndag 20e april 2020 - Kursstart i kubansk salsa fortsättning 1

Salsa kulturförening Varberg och Salsakurs.se genomför åter en fortsättningskurs (forts 1) i salsa. Lärare blir Louise Carlsson (Salsa kulturförening Varberg) och Guillermo Gutierrez Relé (från Kuba, Varberg och Salsakurs.se). Båda är väl kända i Varberg och mycket duktiga dansare.

Anmälningar har redan börjat trilla in - men sprid ordet i era kretsar. Kursen genomförs med minst tolv betalande deltagare samt med någorlunda jämn fördelning mellan förare och följare. Vid behov hoppas vi kunna sätta in några extraförare eller extraföljare.

Mer info här.
 
--------------------------

Grillpicknick och salsasommarfest - VI SAKNAR LOKAL

Den salsasommarfest som vi traditionsenligt brukar ha i månadsskiftet maj och juni riskerar att inte bli av i år. Vi saknar helt enkelt en lokal. Om någon av era medlemmar har en lokal eller lokaltips i Varberg med omnejd så hör av er till Björn på bjorn@lagtag.se eller 0731-820033. Vi behöver ha ett dansgolv, gärna både ute och inne. Möjlighet att grilla och sittplatser. Vi behöver ha ett kök. Parkeringsplatser. Bonus är badmöjligheter och solnedgång i havet. 
 
--------------------------

I april fyller föreningen 20 år. Närmare bestämt den 16e april. Och visst ska vi ha en födelsedagsfest - men det blir efter sommaren. Hur tycker du att vi ska fira? Svara på enkäten
 
--------------------------

Hälsningar från styrelsen - ta vara på er
Louise, Lollo, Anna Maria, Björn, Ulrika, Ingela och Niklas
 
--------------------------

I våra socialdanstillfällen förekommer det att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi självklart att fånga dig på bild.

Salsanyheter i februari 2020

Hej salsavänner. Det blir dans även i februari även om det inte blir lika intensivt som i januari. Här får du en uppdatering av vad som är på gång.


Nu på lördag 8e februari - Salsacafé
Du som varit där förr vet hur det funkar. Vi ses mellan kl. 13:00 – 16:00 i IOGTs lokal på Prästgatan 27 Varberg. Fikabordet står där med kaffe, fralla, kaka och frukt.

Du som inte varit där förr och eventuellt är ny i salsasammanhang är förstås också mycket välkommen. Salsacaféerna har en blandad publik bestående av både nya och erfarna salseros. Man kan komma endast för att fika om man känner för det. Vill du prova-på och få en introduktion? Hugg tag i någon som du tycker dansar bra och be om hjälp. Vi vill gärna hjälpa till. Och alla dansar med alla. Alla är hjärtligt välkomna! Ta gärna med dina kompisar som inte provat på förr. Och nya förare är särskilt välkomna.

Gratis entré för medlemmar. Är du inte medlem kostar det 20 kr i inträde.

Evenemanget finns också på Facebook.

Arrangörsansvariga: Björn och Niklas. Vill du hjälpa till hör av dig till Björn 0731 82 00 33 eller Niklas 0733-90 40 79. Bidra gärna med en kaka. Dom kan vi aldrig ha för många av.


Fredag 28e februari - Salsa-afterwork
Afterwork-salsa på Hotell Havanna sista fredagen varje månad. I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 17:00-18:30 gratis introduktionskurs i kubansk salsa av Louise och Guillermo. Kl 18:30-22:00 socialdans med salsa, bachata och kizomba med DJ Rele.

Vill du äta innan? Boka bord på Hotell Havanna här.

Se också information på Facebook.


Son-lördag 7e mars - workshop samt fest på kvällen på Hotell Havanna
Workshopen i son leds av Yassell från Yassballet från Göteborg. Mycket populärt arrangemang. Vi har nu stängt anmälan för följare. Anmälan fortsatt öppen för par samt förare. 

Mer info på föreningens webb.

Eventet finns också på Facebook.

På kvällen har vi son-fest på Hotell Havanna med middag och dans till son och salsa. Kom uppklädd. Mer info.


Sist men inte minst så kan vi berätta att idag den 5e februari så startar återigen en nybörjarkurs. Tjugo stycken nya i salsan ska guidas av vår egen Louise, Guillermo från Salsakurs.se, som föreningen samarbetar med, samt några behjälpliga medlemmar. Ska bli kul att träffa dessa nya dansare. Och sedan är en fortsättningskurs påtänkt med start efter påsk.


Varma hälsningar från styrelsen i Salsa Kulturförening Varberg
Lollo, Ulrika, Louise, Anna Maria, Ingela, Niklas och Björn


Finstilt
Bli medlem här och betala via swish eller bankgiro. 
I våra socialdanstillfällen förekommer det att vi tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi självklart att fånga dig på bild
.