kommande aktiviteter

Fredag 25e oktober 2019 - Salsa After-work på Hotell Havanna i Varberg

Afterwork-salsa på Hotell Havanna sista fredagen varje månad (med något undantag). I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 17:00-18:30 gratis introduktionskurs i kubansk salsa av Lollo och Guillermo. Kl 18:30-22:00 socialdans med salsa, bachata och kizomba med DJ Rele.

Vill du äta innan? Boka bord på Hotell Havanna här.

Se också information på Facebook.

Välkommen.

Lördag 26e oktober 2019 - Styling i salsa för förare och följare 

Kom till styling-workshop i salsa med duktiga Gustaf Zetterström respektive

Lexis Hernández, båda från Halmstad.

Vi börjar med separata pass för förare (Gustaf) respektive följare (Lexis) för att i slutet av workshopen tillsammans, förare och följare, öva på den styling som Gustaf och Lexis nyss lärt oss.

Grunden för styling är känsla för rytm och musikalitet. Vi översätter musiken till rörelse. Styling kan därför vara både lekfullhet och koreografiska rörelsescheman.

Tid: lördag 26e oktober kl 1400-1700. Workshopen kommer innehålla en kortare paus ungefär vid halva tiden. Efter kl 1700 finns det möjlighet att stanna kvar i lokalen en timme efteråt för att under socialdansformer öva ytterligare.

Plats: Vi är på ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.

Nivå: du har sannolikt dansat salsa på minst forts 1-nivå samt en del socialdans. Det är viktigt att du är bekväm med salsans grunder och har bra kontroll i grundstegen. Fråga gärna någon i styrelsen om du är osäker. Vi förbehåller oss rätten att avboka deltagare som vi bedömer inte kan tillgodogöra sig kursen samt med hänsyn till övriga deltagare. 

Avgift: 350:- + ev. medlemsavgift på 100 kr. I avgiften ingår fika och ’mellanmål’ under vår paus.

Anmälan senast den 19e oktober. Anmälan är bindande efter det att anmälningstiden har utgått. Du får besked dagarna efter om workshopens genomförande vilket beror på antalet anmälda deltagare.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. Men vid detta tillfälle är det ändock inte lika kritiskt som vid andra tillfällen eftersom det också är enskild dans. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan på denna länk.

Välkommen.

Onsdag 6e november 2019 - Kursstart i kubansk salsa fortsättning 2019.

Lär dig mera SALSA - en av världens populäraste pardanser

Salsa kulturförening Varberg och Salsakurs.se genomför för närvarande en introduktions- och nybörjarkurs tillsammans. Vad faller sig inte mer naturligt än att fortsätta med en fortsättningskurs. Intresset finns och kursen genomförs med minst tolv betalande deltagare samt med någorlunda jämn fördelning mellan förare och följare. Vid behov hoppas vi kunna sätta in några extraförare eller extraföljare.

Lärare blir Louise Carlsson (Salsa kulturförening Varberg) och Guillermo Gutierrez Relé (från Kuba, Varberg och Salsakurs.se). Båda är väl kända i Varberg och mycket duktiga dansare.

Efter kursen kommer du känna dig än mer trygg på dansgolvet. På kursen får du lära dig rytm, takt samt bas- och mer avancerade turer. Dina förkunskaper är motsvarande en nybörjarkurs.
 

Vi strävar efter jämna par i den här kursen, så anmäler du dig utan danspartner hamnar du på en väntelista tills vi hittar en danspartner åt dig.

ANMÄL DIG SENAST onsdag 30/10.

När?
Åtta onsdagar mellan 6/11-11/12, kl 19:15-21:15
Summa tolv timmar uppdelat på sex tillfällen

Var?
ABF, Brunnsbergsv. 5, Varberg

Pris?
1200 kr/deltagare. Vid paranmälan ges 200 kr rabatt per par.

Anmälan:
Via detta Google-formulär.

Se också information på Facebook.

Sprid gärna informationen bland dina bekanta, både manän och kvinnor, så att vi blir riktigt många på kursen.

Bienvenidos a bailar y gozar a lo cubano!

Arrangörer: Salsa kulturförening Varberg & Salsakurs.se

Välkommen.

Lördag 9e november 2019 - Workshop i dominikansk bachata 

Bachata är en pardans och finns i olika stilar. Ursprunget finns i Dominikanska republiken och detta original kallas dominikansk bachata.

Denna stil har sitt fokus på fotteknik och handlar om att lyssna på musiken. Den skiljer sig från bachata sensual och är inte så sensuell. Därför är det en dans där man inte behöver dansa nära varandra. Följaren kan själv bestämma sina steg och behöver inte nödvändigtvis följa föraren mer än i den riktning denna leder. Detta gör dominikansk bachata mer fri än andra pardanser och man kan njuta av den andra dansarens kreativitet i högre grad.

Denna workshop leds av duktiga Nicolina Donvin från Dancin Dreams i Göteborg. Nicolina är också känd utifrån sitt samarbete med Fabian Vallejos men denna workshop leder Nicolina själv.

Tid: lördag 9e november kl 1300-1630. Workshopen kommer innehålla en kortare paus ungefär vid halva tiden.

Plats: Vi är på ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.

Nivå nybörjare.

Avgift: 350:- + ev. medlemsavgift på 100 kr. I avgiften ingår fika och ’mellanmål’ under vår paus.

Anmälan omgående, senast den 2a november. Anmälan är bindande efter det att anmälningstiden har utgått. Du får besked dagarna efter om workshopens genomförande vilket beror på antalet anmälda deltagare.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan på denna länk.

Välkommen.

Lördag 16e november 2019 - Salsacafé

Välkommen till föreningens salsacafé den 16e november kl. 13:00 – 16:00.
Vi finns i IOGTs lokal, Prästgatan 27 Varberg.

Som vanligt serverar vi god fika.

Gratis entré för medlemmar. Är du inte medlem kostar det 20 kr i inträde. Bli medlem här och betala via swish eller bankgiro.

Alla är hjärtligt välkomna! Ta gärna med dina kompisar som inte provat på förr. Och förare är särskilt välkomna.

Evenemanget finns också på Facebook.

Vi kommer inte att ha introduktion kl 13:00 – 13:30. Socialdansen börjar kl 13.00 direkt.

Arrangörsansvariga: Björn och Ulrika. Vill du hjälpa till hör av dig till Björn 0731-82 00 33 eller Ulrika 0708 - 27 52 72.  

Välkommen.

Fredag 22e november 2019 - Salsa After-work på Hotell Havanna i Varberg

Afterwork-salsa på Hotell Havanna sista fredagen varje månad (med något undantag). I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 17:00-18:30 gratis introduktionskurs i kubansk salsa av Lollo och Guillermo. Kl 18:30-22:00 socialdans med salsa, bachata och kizomba med DJ Rele.

Vill du äta innan? Boka bordpå Hotell Havanna här.

Se också information på Facebook.

Välkommen.

Fredag 13e december 2019 - Salsa julfest på Folkets Hus i Varberg

Vi har bokat livebandet Sonando. Läs om dem på Facebook.  Sonando kommer att spela under första delen av kvällen. Före, och i paus och fram till sista dansen spelar DJ Rele förstås. Salsa förstås, bachata och kizomba. Kanske blir det någon son också så att Björn och Christer blir glada ;-).

Vi bjuder på glögg, pepparkakor och julgodis. Bar finns för de som vill köpa öl, vin eller alkoholfritt.

Entre för medlemmar: 100 kr före kl 2000. 150 kr efter kl 2000.
Entre för medlemmar: 160 kr före kl 2000. 220 kr efter kl 2000.

Drop in. Ingen föranmälan krävs för att delta.

Tid: 1930-0100.

Välkommen.

Lördag 7e mars 2020 - Workshop i Son fortsättning med Yassel från Yassballet i Göteborg 

I september 2019 hade vi en mycket uppskattad son-workshop - och efterföljande uppklädd son-fest på Hotell Havanna  på kvällen . Nu vill göra om succén med  en fortsättningskurs och återigen en sonfest, med middag och övernattning för de som vill. Mer om kvällsaktiviteten nedan.

Son är en del av ursprunget till salsa. Son är en elegant och stilig dans som från början kommer från östra Kuba. Ett fint exempel på son kan du i detta Youtube-klipp.

Denna gång har vi en son-fortsättningskurs  med fantastiska Yassell från Yassballet från Göteborg.  Grunden har du från nybörjarkursen i september eller så har du hämtat upp grunden på annat sätt. Du bör kunna känna igen contra tiempo-takten i son. 

Tid: lördag 7e mars kl 1300-1630. Workshopen kommer innehålla en kortare paus ungefär vid halva tiden.

Nivå: son-fortsättning 1 dvs du bör ha kunskaper motsvarande son på nybörjarnivå. Utifrån en kort grundgenomgång adderas mer avancerade figurer med utgångspunkt från gruppens nivå. Det är nödvändigt att du dansat salsa på minst fortsättning 2-nivå för att kunna tillgodogöra dig kursen samt med hänsyn till övriga deltagare.

Avgift: 400:- + ev. medlemsavgift på 100 kr. I avgiften ingår fika och ’mellanmål’ under vår paus.

Anmälan senast den 28e februari. Anmälan är bindande efter det att anmälningstiden har utgått. Du får besked dagarna efter om workshopens genomförande vilket beror på antalet anmälda deltagare.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan på denna länk.

På kvällen har vi fest på Hotell Havanna med middag och dans till son och salsa. Kom uppklädd. Se nedan.

Välkommen.

Yoannis Tamayo Castillo dancing son with Miriam Rodriguez in 2004 Yoannis Tamayo Castillo dancing son with Miriam Rodriguez in 2004

Lördag 7e mars 2020 - Son-fest på Hotell Havanna i Varberg. Med kubansk middag för de som vill. 

Den 7e mars har vi ånyo en härlig uppklädd son-fest på Hotell Havanna. Vi hoppas förstås att de som varit med på workshopen son-fortsättning (se ovan) även vill vara med på kvällen. Och att de som var på vår sonfest i september 2019 kommer. 

Kl 1830-1900  (tiden ej helt satt ännu) börjar socialdansen och förstås är det DJ Rele som spelar mycket son - som också går att dansa salsa till om man så föredrar.  Vill du se hur son kan se ut i sin mest eleganta form? Klicka på bilden bredvid. Under kvällen kommer också salsa spelas och säkert också några bachata- och kizombalåtar.

Kom gärna son-elegant. För förare är tipset en charmig kubansk stråhatt, snitsig outfit eller varför inte en vit linnekostym.  Följare uppmanas till likaledes son-elegans och eller 'Kuba-lita' stil. Ni bestämmer naturligtvis själva vad som passar er. Inspireras av bilden.

Och de som vill äter en kubansk middag på Hotell Havanna. De erbjuder tre rätters karibisk special-middag, pris 525:- exklusive dryck. Föreningen har förbokat 30 platser. Är du intresserad av karibisk middag, hör av dig till Björn senast 1/3, på bjorn@lagtag.se. Middagen betalas sedan på plats direkt till Hotell Havanna. 

Hotell Havanna erbjuder rabatt på ordinarie hotellrumspriser vilket innebär 10% avdrag på ordinarie priserna (SEK); enkelrum 1545:-, minidubbel 2 pers 1645:- , dubbel 1845:-, enkelrum 1545:-, minidubbel 2 pers 1645:- , dubbel 1845:-. Hotellrum bokas direkt hos Havanna på 0340 – 100 50.

Deltagande endast på socialdansen kräver ingen anmälan.

Välkommen.

Tidigare aktiviteter

Lördag 12e oktober 2019 - Salsacafé

Välkommen till föreningens salsacafé den 12e oktober kl. 13:00 – 16:00.
Vi finns i IOGTs lokal, Prästgatan 27 Varberg.

Som vanligt serverar vi god fika.

Gratis entré för medlemmar. Är du inte medlem kostar det 20 kr i inträde. Bli medlem här och betala via swish eller bankgiro.

Alla är hjärtligt välkomna! Ta gärna med dina kompisar som inte provat på förr. Och förare är särskilt välkomna.

Evenemanget finns också på Facebook.

Vi kommer inte att ha introduktion kl 13:00 – 13:30. Socialdansen börjar kl 13.00 direkt. 

Arrangörsansvariga: Niklas och Lollo. Vill du hjälpa till hör av dig till Niklas 0733-904079 eller Lollo 0731-41 10 93.  

Välkommen.

Kizombakurs. Introduktion på fortsättningsnivå.
4 tillfällen 30e sep - 21a okt 2019 


För att vi ska bli fler som dansar kizomba så anordnar Salsa Kulturförening Varberg en introduktion på fortsättningsnivå i denna härliga dans. Introduktion på fortsättningsnivå innebär att vi vid första kurstillfället repeterar kizombans grundsteg och vid nästkommande tre tillfällen går vidare med enklare turer.

Kizomba är en pardans som kommer ifrån Angola. Dansen är känd för att dansas i en tät dansfattning och är smidig och sensuell.
Så här kan kizomba se ut: https://youtu.be/dm_TzKprOls

Då kursen vänder sig till både nybörjare och till de som redan provat på kizomba kommer vi innan kursstart att skicka ut en eller flera filmer som kan användas som förberedelsematerial vilket går att öva på enskilt hemma. 

Målet med kursen är att kursdeltagarna ska få tillräckliga kunskaper för att kunna variera grundsteg och enklare turer i dansen samt att kunna föra eller följa på ett behagligt sätt. Efter denna introduktion på fortsättningsnivå kommer du att ha med dig tillräckliga kunskaper för att socialdansa kizomba.

Omfattning: Fyra måndagar kl 19:45-21:15, summa 6 timmar.  Efter varje kurstillfälle finns det möjlighet till en mini-praktika 21:15-21:45 där kursdeltagarna övar fritt, summa 2 timmar.

När: 30 sept, 7 okt, 14 okt samt 21 okt.

Lokal: ABF, Varberg Brunnsbergsvägen 5.

Kursledare: Vesna Kesar och Ulrika Adamsson.

Pris: 450 kr (4 tillfällen á 1,5 timmar)

OBS OBS OBS Kurstillfällena är inte fristående och kursavgiften omfattar alla fyra tillfällena.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan via denna länk

Välkommen.

Carlos Rafael Gonzalez & Marie-Line - Show de Son Cubano - Voyage Cuba avril 2015 Carlos Rafael Gonzalez & Marie-Line - Show de Son Cubano - Voyage Cuba avril 2015

Lördag 21a september 2019 - Son-fest på Hotell Havanna i Varberg. Med kubansk middag för de som vill.

Vi toppar son-workshopen (se ovan) med en härlig uppklädd son-fest på Hotell Havanna.

Salsa-afterwork som vanligtvis sker på fredagar är idag flyttad till lördag. Kl 1700-1830 pågår salsaintro med Guillermo Gutierrez - DJ Rele. Sista halvtimmen med mer fokus på son.

Kl 1830 börjar socialdansen och förstås är det DJ Rele som fortsätter spela. Och denna gång är han laddad med extra många son-låtar. Ett fint exempel på son kan du i detta Youtube-klipp. Under kvällen kommer också salsa spelas och säkert också några bachata- och kizombalåtar.

Kom gärna son-elegant. För förare är tipset en tjusig sommarhatt med extra stilig skjorta och vida lediga byxor. Eller varför inte en vit
linnekostym!  Följare uppmanas till likaledes son-elegans. Sommarklänning eller annat snitt som för oss i tanken till Kuba. Ni bestämmer naturligtvis själva vad som passar er. Inspireras av bilden.

Och de som vill äter en kubansk middag på Hotell Havanna. De erbjuder en tre rätters middag för salsadansare till rabatterat pris 525:-. Bokas i förväg, rabattkod "salsa"(kräver föranmälan) på telefonnummer 0340 – 100 50. Middagen betalas på plats direkt till Hotell Havanna. 

Och vill du boka även hotellrum så är numret också 0340 – 100 50.

Deltagande endast på socialdansen kräver ingen anmälan.

Välkommen.

Lördag 21e september 2019 - Salsa After-work på Hotell Havanna i Varberg 'SAMKÖRS' med Son-festen samma dag och plats.


Se mer information nedan.

Välkommen.

Lördag 21a september 2019 - Workshop i Son med Yassel från Yassballet i Göteborg

Son är en del av ursprunget till salsa. Son är en elegant och stilig dans som från början kommer från östra Kuba. Ett fint exempel på son kan du i detta Youtube-klipp.

På kvällen blir det son-fest på Hotell Havanna med dans till son och salsa. Kom uppklädd. Se nedan.

Tid: lördag 21e sep kl 1300-1630. Workshopen kommer innehålla en kortare paus ungefär vid halva tiden.

Plats: OBS NY PLATS: Friskis & Svettis, Birger Svenssons väg 16 E, 432 40 Varberg. Telefon: 0340 - 67 62 62

Nivå: vi börjar på nybörjarnivå och jobbar oss framåt med utgångspunkt från gruppens nivå. Det är nödvändigt att du dansat salsa på minst forts 1-nivå för att kunna tillgodogöra dig kursen samt med hänsyn till övriga deltagare.

Avgift: 400:- + ev. medlemsavgift på 100 kr. I avgiften ingår fika och ’mellanmål’ under vår paus.

Anmälan senast den 14e september. Anmälan är bindande efter det att anmälningstiden har utgått. Du får besked dagarna efter om workshopens genomförande vilket beror på antalet anmälda deltagare.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan på denna länk.

På kvällen har vi fest på Hotell Havanna med middag och dans till son och salsa. Kom uppklädd. Se nedan.

Välkommen.

Lördag 7e september 2019 - Salsacafé

Välkommen till föreningens salsacafé den 7e september kl. 13:00 – 16:00.
Vi finns i IOGTs lokal, Prästgatan 27 Varberg.

Som vanligt serverar vi god fika.

Gratis entré för medlemmar. Är du inte medlem kostar det 20 kr i inträde. Bli medlem här och betala via swish eller bankgiro.

Alla är hjärtligt välkomna! Ta gärna med dina kompisar som inte provat på förr. Och förare är särskilt välkomna.

Evenemanget finns också på Facebook.

Vi kommer inte att ha introduktion kl 13:00 – 13:30. Socialdansen börjar kl 13.00 direkt. 

Arrangörsansvariga: Ulrika och Louise. Vill du hjälpa till, hör av dig till Ulrika 0708 - 27 52 72 eller Louise 0703-95 10 51.

Välkommen.

Onsdag 4e september 2019 - Kursstart i kubansk salsa för nybörjare ht 2019. --- 16 anmälda och plats för några till.

Lär dig dansa SALSA - en av världens populäraste pardanser

Salsa kulturförening Varberg och Salsakurs.se håller denna introduktions- och nybörjarkurs tillsammans. Lollo Fagerlind (Salsa kulturförening Varberg) och Guillermo Gutierrez Relé (från Kuba, Varberg och Salsakurs.se) är dina danslärare. Båda är väl kända i Varberg och mycket duktiga dansare.

Efter kursen kommer du känna dig trygg på dansgolvet. På kursen får du lära dig rytm, takt och basturer.

INGA förkunskaper krävs. Alla dansar med alla.

När?
Åtta onsdagar mellan 4/9-23/10, kl 19:15-20:45
Summa tolv timmar uppdelat på åtta tillfällen

Var?
ABF, Brunnsbergsv. 5, Varberg

Pris?
1200 kr/deltagare. Vid paranmälan ges 200 kr rabatt per par.

Anmälan
Via detta Google-formulär.

Se också information på Facebook.

Uppdaterad information 20190825 - vi har tillräckligt många anmälda för att genomföra kursen, tack, men det finns fortfarande plats för par och förare. Ladda ner detta reklamblad och sprid gärna budskapet på din arbetsplats och bland dina vänner. Kursbekräftelse till redan anmälda har gått ut 20190825.

Bienvenidos a bailar y gozar a lo cubano!

Arrangörer: Salsa kulturförening Varberg & Salsakurs.se

Välkommen.

Fredag 30e augusti 2019 - Salsa After-work på Hotell Havanna i Varberg

Afterwork-salsa på Hotell Havanna sista fredagen varje månad (med något undantag). I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 17:00-18:30 gratis introduktionskurs i kubansk salsa av Lollo och Guillermo. Kl 18:30-22:00 socialdans med salsa, bachata och kizomba med DJ Rele.

Vill du äta innan? Boka bordpå Hotell Havanna här.

Se också information på Facebook.

Välkommen.

Lördag 24e augusti 2019 - Salsacafé

Välkommen till föreningens salsacafé den 24e augusti kl. 13:00 – 16:00.
Vi finns i IOGTs lokal, Prästgatan 27 Varberg.

Som vanligt serverar vi god fika.

Gratis för medlemmar. Är du inte medlem kostar det 20 kr i inträde. Bli medlem här och betala via swish eller bankgiro.

Alla är hjärtligt välkomna! Ta gärna med dina kompisar som inte provat på förr. Och förare är särskilt välkomna.

Evenemanget finns också på Facebook.

Vi kommer inte att ha introduktion kl 13:00 – 13:30. Socialdansen börjar kl 13.00 direkt.

Arrangörsansvariga: Niklas och Björn. Vill du hjälpa till hör av dig till Niklas 0733-904079 eller Björn 0731-82 00 33. 

Välkommen.

Onsdag 7e augusti 2019 - Salsakväll på Hotell Havanna i Varberg

Salsakväll på Hotell Havanna varje onsdag juli och början av augusti. I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 18:00-22:00 socialdans med kubansk salsa, bachata, kizomba och kanske någon merenge eller semba. Musikvalet står DJ Rele för.

Se evenemanget på Facebook.

Vill du äta innan? Boka bord här.

Välkommen.

Onsdag 31e juli 2019 - Salsakväll på Hotell Havanna i Varberg

Salsakväll på Hotell Havanna varje onsdag juli och början av augusti. I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 18:00-22:00 socialdans med kubansk salsa, bachata, kizomba och kanske någon merenge eller semba. Musikvalet står DJ Rele för.

Se evenemanget på Facebook.

Vill du äta innan? Boka bord här.

Välkommen.

Onsdag 24e juli 2019 - Salsakväll på Hotell Havanna i Varberg

Salsakväll på Hotell Havanna varje onsdag juli och början av augusti. I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 18:00-22:00 socialdans med kubansk salsa, bachata, kizomba och kanske någon merenge eller semba. Musikvalet står DJ Rele för.

Se evenemanget på Facebook.

Vill du äta innan? Boka bord här.

Välkommen.

Onsdag 17e juli 2019 - Salsakväll på Hotell Havanna i Varberg

Salsakväll på Hotell Havanna varje onsdag juli och början av augusti. I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 18:00-22:00 socialdans med kubansk salsa, bachata, kizomba och kanske någon merenge eller semba. Musikvalet står DJ Rele för.

Se evenemanget på Facebook.

Vill du äta innan? Boka bord här.

Välkommen.

10e juli 2019 - Salsakväll på Hotell Havanna i Varberg

Salsakväll på Hotell Havanna varje onsdag juli och början av augusti. I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 18:00-22:00 socialdans med kubansk salsa, bachata, kizomba och kanske någon merenge eller semba. Musikvalet står DJ Rele för.

Se evenemanget på Facebook.

Vill du äta innan? Boka bord här.

Välkommen.

28e juni 2019 - Salsa After-work på Hotell Havanna i Varberg

Afterwork-salsa på Hotell Havanna sista fredagen varje månad (med något undantag). I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 17:00-18:30 gratis introduktionskurs i kubansk salsa och 18:30-22:00 salsakväll med DJ Rele.

Vill du äta innan? Boka bord här.

Välkommen.

1a juni 2019 - Salsa After-work på Hotell Havanna i Varberg

Afterwork-salsa på Hotell Havanna sista fredagen varje månad (med något undantag). I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 17:00-18:30 gratis introduktionskurs i kubansk salsa och 18:30-22:00 salsakväll med DJ Rele.

Vill du äta innan? Boka bord här.

Välkommen.

25e maj 2019 - Grillpicknick och salsafest

Ät, dansa och umgås på vår salsafest med grillknytis!
 
Vi står för grillmöjligheter, kaffe & kaka samt massvis av härlig musik! Du tar med egen mat & dryck, något att äta på/med samt ditt bästa humör!

Grillarna är tänd mellan 18 och 20. Och sen är festen igång! Ta med dina vänner, din familj eller andra danssugna människor!

OBS - NYTT STÄLLE. Astrid på Skäret. Kör mot Getterön, strax innan flygfältet, kär till vänster, och kör till vägen tar slut. Se denna karta.

Under kvällen kommer det att spelas en mix av salsa, kizomba, bachata, merengue mm av DJ Guillermo Gutierrez Relé.

Anmäl gärna ditt intresse på Facebookeventet så att vi vet, på ett ungefär, hur många vi blir.
 
Alla är välkomna!
 
PS – bilden är från förra årets grillfest. Självklart hoppas vi på samma strålande sol och värme som förra året. Här är hela härliga dansfilmen från förra året.

Välkommen.

4e maj 2019 - Workshop i dominikansk bachata – med Sanna från Latin Feet

Bachata är en pardans och finns i olika stilar. Ursprunget finns i Dominikanska republiken och detta original kallas dominikansk bachata.

Denna stil har sitt fokus på fotteknik och handlar om att lyssna på musiken. Den skiljer sig från bachata sensual och är inte så sensuell. Därför är det en dans där man inte behöver dansa nära varandra. Följaren kan själv bestämma sina steg och behöver inte nödvändigtvis följa föraren mer än i den riktning denna leder. Detta gör dominikansk bachata mer fri än andra pardanser och man kan njuta av den andra dansarens kreativitet i högre grad.

Denna workshop leds av duktiga Sanna Bergström från Latin Feet i Göteborg. Välkommen till Salsa Kulturförening Varberg Sanna.

Tid: lördag 4e maj kl 1300-1630. Workshopen kommer innehålla en kortare paus ungefär vid halva tiden.

Plats: Vi är på ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.

Nivå nybörjare.

Avgift: 350:- + ev. medlemsavgift på 100 kr. I avgiften ingår fika och ’mellanmål’ under vår paus.

Anmälan omgående, senast den 27e april. Anmälan är bindande efter det att anmälningstiden har utgått. Du får besked dagarna efter om workshopens genomförande vilket beror på antalet anmälda deltagare.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan på denna länk.

Välkommen.

2a, 16e, 23e maj 2019 - Introduktionskurs i Kizomba – med Ulrika och Vesna

För att fler ska få möjlighet att lära sig den härliga dansen Kizomba så anordnar Salsa Kulturförening Varberg en prova-på-kurs vid tre torsdagar i maj.

Kizomba är en pardans som kommer ifrån Angola. Dansen är känd för att dansas i en tät dansfattning och är smidig och sensuell.

Inga förkunskaper krävs. Vi börjar från grunden och utgår från att kursdeltagarna aldrig har dansat Kizomba. Vi går igenom grundstegen i Kizomba och tränar på taktkänslan. Vi lär oss också enklare turer, kroppshållning samt föra- och följa teknik.

Så här kan kizomba se ut (Yuotube).

Målet är att kursdeltagarna ska få tillräckliga kunskaper för att kunna variera grundsteg och enklare turer i dansen samt att kunna föra eller följa på ett behagligt sätt. Efter denna introduktion kommer du att ha med dig tillräckligt för att kunna börja socialdansa Kizomba.

Kursen omfattar tre torsdagar kl 19-21 i maj 2019 vid följande datum: 2 maj, 16 maj samt 23 maj. Kurstillfällena är inte fristående och kursavgiften omfattar alla tre tillfällena.

Lokal: ABF Varberg Brunnsbergsvägen 5.

Kursledare: Vesna Kesar och Ulrika Adamsson.

Kostnad för kurs: 450 kr (3 tillfällen á 2 timmar)

Anmälan senast fredag 19 april. Anmälan är bindande efter det att anmälningstiden har utgått. Du får besked dagarna efter om kursens genomförande vilket beror på antalet anmälda deltagare.

Vi eftersträvar jämna danspar och paranmälan har företräde vid anmälan. OBS, även vid paranmälan måste ni (av administrativa skäl) anmäla er var och en för sig. Max 20 deltagare. Vid fullbokat gäller plats enligt anmälningsdatum.

Anmälan på denna länk.

Välkommen.

27e april 2019 - Introkurs i salsa för killar/förare

Är du kille eller förare och är nyfiken på salsa? Då är du välkommen till Salsa Kulturförening Varbergs kostnadsfria introkurs i kubansk salsa. Vi vill ha fler förare, som killar oftast är, som dansar i våra lika arrangemang. Vi hoppas ni ska gilla att dansa samt gilla att umgås med oss som redan dansar.

OBS- rubriken är aningens missvisande. Är du kvinna och vill bli förare, vilket är relativt vanligt, är du också välkommen.

Björn Mellquist kommer att vara ledare och instruktör.

Kursen kommer att genomföras vid tre tillfällen:
Lördagen den 9e mars kl 12-13, IOGTs lokal, Prästgatan 27 Varberg
Lördagen 27e april kl 12-13, IOGTs lokal, Prästgatan 27 Varberg
Tillfälle 3 är inte bestämt ännu.

Anmälan till bjorn@lagtag.se, 0731–820033 eller via detta formulär.
Pris: 0 kr.

Välkommen.

27e april 2019 - Salsacafé

Välkommen till föreningens salsacafé den 27e april kl. 13:00 – 16:00.
Vi finns i IOGTs lokal, Prästgatan 27 Varberg.

Som vanligt serverar vi god fika.

Vi kör en introduktion kl 13:00 – 13:30 i kubansk salsa. Efter kl 1330 blir det en härlig blandning av salsa, bachata och kizomba.

Gratis för medlemmar. Är du inte medlem kostar det 20 kr i inträde. Bli medlem här och betala via swish eller bankgiro.

Alla är hjärtligt välkomna! Ta gärna med dina kompisar som inte provat på förr. Och förare är särskilt välkomna.

Evenemanget finns också på Facebook.

Välkommen.

26e april 2019 - Salsa After-work på Hotell Havanna i Varberg

Afterwork-salsa på Hotell Havanna sista fredagen varje månad (med något undantag). I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 17:00-18:30 gratis introduktionskurs i kubansk salsa och 18:30-22:00 salsakväll med DJ Rele.

Vill du äta innan? Boka bord här.

Välkommen.

29e mars 2019 - Salsa After-work på Hotell Havanna i Varberg

Afterwork-salsa på Hotell Havanna sista fredagen varje månad (med något undantag). I samarbete med Salsakurs.se och Hotell Havanna.

Kl 17:00-18:30 gratis introduktionskurs i kubansk salsa och 18:30-22:00 salsakväll med DJ Rele.

Vill du äta innan? Boka bord här.

Välkommen.